22 Ocak 2011 Cumartesi

Karneleri alıyoruz...

Evet bildiğimiz üzere bu cuma karnelerimizi alıyoruz. Kimimizin karnesi güzel kimisininde çok kötü olabilir. Üzülmeye gerek yok arkadaşlar çok kocaman bir dönem daha var önümüzde. Bu dönemde derslerinizi vermeniz dileğiyle. Benim çok iyi 7 tane zayıfım var. Kafanıza takmayın...

Bakan Çubukçu, Turgut Özal Üniversitesi’nde Ödül Törenine Katıldı


Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nce düzenlenen Türkiye'nin Gelişiminde Turgut Özal'ın Rolü Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni, Turgut Özal Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 


Törenin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, merhum Turgut Özal'ın Türkiye'yi dünyaya açması, her alanda bir zihniyet değişimine öncülük etmesi, refah ve özgürlük standartlarını yükseltmesi gibi birçok hizmetiyle Türk siyaset tarihine adını yazdırdığını belirtti. Özal'ın bir zihniyet değişiminin mimarı olduğunu dile getiren Bakan Çubukçu, onun her şeyden önce topluma, yeni nesillere umut, cesaret ve özgüven aşıladığını, girişimcilik ruhunu teşvik ettiğini söyledi. Yeni nesillerin Özal'ın hayatından çok önemli dersler çıkaracaklarını düşündüğünü ifade eden Bakan Çubukçu, yeni yüzyılda gençlerden, yenilikçi, özgür düşünen, hayal eden ve girişimcilik ruhuna sahip bireyler olarak kendilerini yetiştirmelerini beklediklerini vurguladı. Bakan Çubukçu, “Yenilikçilik ve yaratıcılık becerilerini, sosyal girişimciliklerini artırarak rekabet güçlerini geliştirmiş nitelikli gençlerimiz bizim en önemli zenginliğimizi oluşturuyor” dedi.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nce düzenlenen kompozisyon yarışmasının, çocukları kitap okumaya, Türkiye'nin yakın tarihini öğrenmeye, okuduklarını süzgeçten geçirerek kendi üsluplarıyla anlatma becerisi kazanmaya yönelttiğine, bu açıdan anlamlı ve önemli olduğuna işaret eden Bakan Çubukçu, günümüzde bilginin ön plana çıktığını, ülkelerin artık bilgiyi üretenler ve bilgiyi satın alanlar olmak üzere 2 ana bloğa doğru gittiğini belirtti. 21. yüzyıldaki bilgi yarışı ve alışverişinin insanlar arası etkileşimi de zorunlu kıldığına dikkati çeken Bakan Çubukçu, “Bu etkileşim sürecinin başarılı gerçekleşebilmesi için etkili ve sağlıklı iletişim şekillerinin bu yüzyılın yeni nesil tarafından öğrenilmesi kendini ve düşüncelerini ifade etme açısından gereklidir” diyerek gençlere teknolojiyi öğrenmelerini tavsiye etti. Bakan Çubukçu, “Birlikte yaşama kültürünü edinmiş, farklılıklara saygılı, kendini ifade edebilen, bir veya daha fazla sayıda yabancı dil konuşabilen, bir sanat veya spor dalıyla en azından hobi olarak ilgilenen bireyler yetiştirmek bir hayal değil. Sadece daha iyi bir planlamayı, daha fazla yatırımı, daha çok özeni ve çabayı gerektiriyor” diye konuştu. AK Parti hükümetleri döneminde bütçeden en fazla payın eğitime ayrıldığını hatırlatan Bakan Çubukçu, bu yatırımların sonucunda alt yapıya ilişkin pek çok sorunun çözüm yoluna girdiğini söyledi. Bakan Çubukçu, bu sürecin dünyayla rekabet edebilen bir nesil yetiştirme ve eğitimde kaliteyi yükseltme imkanı sağladığını vurguladı. Hükümet olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Bakan Çubukçu, “Küreselleşmiş dünyada uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi toplumunun yetişmesine imkan sağlayan üniversitelerimizin yaygınlaşması ve güçlenmesiyle Cumhuriyetimizin 100. yılında ulaşmayı amaçladığımız bilgiye dayalı güçlü bir ekonomi hedefine ulaşacağız dedi. Bakan Çubukçu, Turgut Özal üniversitesinin de önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasına gireceğine, özgür düşünen, girişimci, nitelikli toplum önderlerini yetiştireceğine inandıklarını belirtti. Türkiye'nin de merhum Özal ile başlayan dışa açılma ve değişim sürecine 2002'den bu yana kazandırdığı ivmeyle güçlü bir küresel aktör olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Bakan Çubukçu, bu süreçte, insan haklarına saygılı, demokratik kültürü özümsemiş, tarih ve kültür bilinci gelişmiş, yeniliğe ve değişime açık gençlerin Türkiye'yi kendilerinden çok daha ileriye taşıyacaklarını ve 21. yüzyılın Türkiye'sini oluşturacakları söyledi.

Konuşmaların ardından “Türkiye'nin Gelişiminde Turgut Özal'ın Rolü” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Aksaray Yunus Emre Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sadullah Narin, kompozisyonunu okudu. Bakan Çubukçu da yarışmada dereceye giren ilk 3 öğrenciye plaket verdi.

Kaynak : www.meb.gov.tr